Nasharrawy’s Blog

Just another WordPress.com weblog

Y ” PH PRESIDENTIAL COUNCIL” IS UNIQUE, DEMOCRATIC N FEASIBLE ??

Posted by nasharrawy on September 13, 2017

MENGAPAKAH ” MAJLIS PRESIDEN PH ” TERBUKTI DEMOKRATIK DAN IDEAL ??

PH MEMPEUNYAI KEPEMIMPINAN YANG “UNIQUE ” ! . YAKNI ,” 3 IN  1 ” . KETUA UMUM PH ( ANWAR ) BERTINDAK SEBAGAI MENTOR ATAU PENASIHAT !. SEBAGAIMANA BELIAU MEMBERIKAN GARIS PANDUAN UNTUK PKR BINCANG DENGAN PARTI “D’ WANG . BUKANNYA ” MERESTUI” NYA KERNA BELIAU TIADA MAHU MENJEJASKAN HUBUNGAN DALAM PH . TETAPI , TIADA DIFAHAMI OLEH PUAK ” KARTEL ” .YANG KURANG MATANG !

PENGERUSINYA (  MAHTHIR ) BERTINDAK SEBAGAI PENGERUSI ATAU MODERATOR MESYUARAT ” MAJLIS PRESIDEN PH ” ; MENYELARASKAN POLISI, PENDEKATAN DAN KEPUTUSAN YANG DIBUAT BERSAMA SECARA KONSENSUS OLEH MAJLIS PRESIDEN ! ; SEMENTARA PRESIDEN PH ( WANG AZIZAH ) ADALAH KETUA PELAKSANA SEGALA KEPUTUSAN DAN POLISI YANG DI MUKTAMADKAN OLEH ” PH PRESIDENTIAL COUNCIL ” .; MEMASTIKANNYA BERJALAN DENGAN BAIK DAN LANCAR ! .  YANG JUGA DIANGGOTAI OLEH SEMUA TIMBALAN-TIMBALAN  PRESIDEN PH ( MAT SABU, GUAN ENG DAN MUKHLIZ)  DAN JUGA SEMUA NAIB NAIB PRESIDEN ( AZMIN ALI, MUKHLIZ, SALAHUDDIN AYOB, CRISTINA ,CHONG CHIENG JEN, DAN M. KULASEGARAN ) ; SERTA BENDAHARINYA HUSAM MUSA DAN S/U AGONGNYA SAIFUDDIN ABDULLAH .

SATU SAF KEPEMIMPINAN PH  YANG MATANG, REALISTIK , BERKALIBER . MANTAP DAN BERPENGALAMAN LUAS DAN PERNAH DUDUK DI DALAM KERAJAAN !! ; YANG MEWAKILI SEMUA KOMUNITI WARGA BANGSA SATU MALAYSIA ; TERMASUK SABAH DAN SARAWAK ; YANG TIADA RASIS DAN ” ASSOBIYYAH ” ( SOKONG PENGUASA KAUM SENDIRI DAN BANGSA SENDIRI ( “NATIONALIST ” MELAYU ) YANG MELAKUKAN KEZALIMAN. KEFASADAN, KERAKUSAN KUASA , KORUPSI DAN KLEPTOKRSI SONGLAP DANA AWAM!!) ; SEPERTI  PARTI NTR KERIS TELANJANG DAN SAHABAH SUBAHAH ASSOBIYAHNYA PARTI “D” WANG !

KRENA APA??  JUSTERU KERNA WUJDNYA ” PASNO ” ; SATU KOLABORASI DAN SENGGAMA POLITIK DI ANTARA PARTI NTR KERIS TELANJANG DENGAN PARTI “D” WANG SEBAGAI ” SATU ENTITI POLITIK ” UNTUK LAWAN PH . ” PERTANDINGAN “3 PENJURU ” OLEH PARTI ” D” WANG ;  ADALAH STRATEGI PASNO UNTUK MENYEKAT KEMENANGAN PH PADA PRU 14 . NAMUM , PARTI NTR KERIS TELANJANG SUDAH BERPECAH TIGA ( PKR DAN BERSATU ) .

SEMENTARA PARTI “D” WANG BERPECAH DUA  KEPADA AMANAH ! .TERNYATA PASNO TIADA SEUTUH PRU 13 YANG  LALU !!  DAN TERAS UNDI MELAYU BUKAN LAGI ADA PADA PASNO . AKAN TETAPI SUDAH PUN BERALIH KEPADA BERSATU, PKR , AMANAH DAN MELAYU DALAM DAP ( 15% PENDUKONG DAP ADALAH ORANG ISLAM ! ) .

JUSTERU ITU, PASNO BISA KECUNDANG TERUK DALAM PRU 14 NANTI DALAM PERTANDINGAN ” TIGA PENJURU ”  DENGAN SOKONGAN PENGUNDI BUKAN ISLAM YANG RAMAI YANG PRO PH DAN MENOLAK KLEPTOKRASI DENGAN IZIN DIA . APA LAGI DENGAN KEPERITAN KOS SARA HIDUP YANG TINGGI. BARANG NAIK , MINYAK NAIK MENYEMPITKAN KEHIDUPAN BANGSA SATU MALAYSIA ! YANG BISA MENCETUSKAN TSUNAMI POLITIK PADA PRU 14 NANTI. DEMI UNTUK  MENJATUHKAN PENGUASA  KLEPTOKRASI  NTR RM KERIS TELANJANG DENGAN IZIN DIA ! SELAKU ” SILENT PROTEST ” DAN ” SILENT VOTERS” YANG PRO PH ; TERUTAMANNYA  DI NEGERI JOHOR !

APA-APA PUN KEPUTUSAN PH DI PERINGKAT NASIONAL DIMUKTAMADKAN OLEH ” MAJLIS PRESIDEN PH ” . TERBUKTI PH BUKANNYA  DI DOMINASI OLEH DAP , MAHTHIR ATAU ANWAR .SEPERTI PERSEPSI YANG DILONTARKAN OLEH
NTR KERIS TELANJANG DAN PARTI ‘ D” WANG !! . AKAN TETAPI KEPUTUSAN MUKTAMAD ; POLISI DAN PENDEKATAN ( ” APPROACH N POLICY ” )  DI BUAT ATAS ASAS  DAN PERKIRAAN ” CONSENSUS ” MAJLIS PRESIDENT PH ” YANG DIPERSETUJUI BERSAMA SECARA ” COLLECTIVE ” . . YAKNI, YANG  LEBIH DEKAT KEPADA “SHURA” DAN DEMOKRASI !! .

TIADA SEPERTI UBN YANG MENGIKUT ” DICTUM ” NTR SAHJA ! DAN PARTI “D’ WANG YANG BISA ” OVERULE ”  CETUSAN IDEA TIMBALANNYA TITM !! JIKA BERLAKU KHILAF PENDAPAT !! ; MENJADIKANNYA ” YES MAN ” SAHJA ! YANG TERKINI.LEBIH TERUK LAGI. TITM BISA JILAT HABIS CUCI-BERSIH SEGALA NAJIS YANG DI BIKIN OLEH MO1, ISTERINYA, ANAK TIRINYA DAN LOW YANG SONGLAP, MENCURI , MEROMPAK DAN MELANUN DANA AWAM ; IMDB RM42 BILLION !! DAN ” BERPUAS HATI ” DENGANNYA !! MENGAPA PARTI BONEKA ” D” WANG ” BISA BERPUAS HATI ” DENGANNYA ??

KERNA  INI  ADALAH REALITINYA !! KEADAAN DAN KEDUDUKAN SEBENAR PARTI ” D” WANG DALAM ” PASNO ” “; D’ WANG MENJADI BONEKA ( KUDA TUNGGANGAN )  DAN “BARUA ” (  AGEN ) NTR SAHJA !!.; DEMI UNTUK MEMENANGKAN PARTI NASIONALIS NTR KERIS TELANJANG SAHAJA ! KERNA APA? JUSTERU KERANA ATAS SEMANGAT ” ASSOBIYYAH ” ( ” NATIONALISM ” MELAYU ); SOKONG PENGUASA MELAYU ( KAUM SENDIRI )YANG MELAKUKAN KEZALIMAN KERNA “D” WANG TIADA MAHU PARTI NATIONALIS NTR KERIS TELANJANG DITUMPASKAN OLEH PH YANG MEMPUNYAI RAMAI TOKOH ISLAM YANG BERKALIBER DAN  BERPENGALAMAN LUAS DALAM BERSATU, PKR, AMANAH DAN DAP SENDIRI DALAM PH PADA PRU14 NANTI .; LEGASI DAN PENGARUH MAHTHIR ANWAR VS KLEPTOKRAT NTR RM  !! ; HANYA DUA ENTITY SAHJA DALAM PRU 14 NANTI ; PASNO ( UBN ) VS PH ! .

……. Nasharrawy/12.9.2017

” SELAMATKAN MALAYSIA , HAPUSKAN KLEPTOKRSI DAN RASIS PASNO ! ”

” ALLA HU AKBAR ! ”

Oleh:    www.nasharrawy.blogspot.com
http://www.Twitter.com/adnanrawa
http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/makin-banyak-kepala-yang-mengaum-dalam-pakatan-harapan.html  (  Muka-Hadapan/makin-banyak-kepala-yang-mengaum-dalam-pakatan-harapan.html )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: